Logo Gioia 20210823  
 
  WELKOM OPTREDENS MUZIKALE LEIDING OVER ONS CONTACT LEDENPAGINA'S  
 
 

 

MUZIKALE LEIDING

 

Dirigent: Joan Jonkman

     
    

 
Wij repeteren elke dinsdag
  van 20.00 - 22.00 uur
 
Basisschool De Ichthus
Zwarteweg 74
8017 AZ  Zwolle-Zuid
 
 
loop gerust bij ons binnen
 

 
 
 

Joan Jonkman (1969) is sinds 2004 de dirigent van "Gioia". Al op de zeer jeugdige leeftijd van vijf jaar kreeg zij lessen van haar vader op bugel. Na een aantal jaren maakte ze de overstap naar de saxofoon en maakte ze deel uit van diverse orkesten waaronder het "Nationaal Jeugd Fanfare Orkest" o.l.v. Piebe Bakker en Danny Oosterman en Bigband "Bodycheck" uit Zwolle.
Vanaf haar tiende jaar kreeg ze pianolessen op de muziekschool en vervolgde ze die studie aan het conservatorium te Zwolle bij Nelleke Geesink. Na enkele jaren begon zij, aangestoken door het enthousiasme van Jos Vermunt die het schoolkoor dirigeerde, aan datzelfde instituut met de studie koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leussink. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: samen met haar zus Alike (trompettist) begon ze aan een opleiding tot HaFaBra-dirigent bij Gerrit Fokkema. Deze opleidingen rondde ze succesvol af in respectievelijk 1993 en 1997 en 2003.

Momenteel heeft Joan, naast vrouwenkoor Gioia, nog een aantal koren onder haar hoede, te weten: Heino Vocaal uit Heino,  Sarabande uit Ommen, het Sallands Vrouwenkoor uit Wijhe, Soli Deo Gloria uit Diepenveen, Theaterkoor St. Caecilia uit Kampen en uitvaartkoor "Dolorosa" uit de regio Zwolle.

Daarnaast begeleidt zij diverse zangers, koren en instrumentalisten op de piano.


Pianist: Marijn Siero
 
 

Marijn Siero  (1983) nam al vanaf zijn 9e levensjaar muzieklessen. Hij heeft de vooropleiding voor piano aan het conservatorium in Zwolle gevolgd, maar heeft uiteindelijk besloten om van pianospelen niet zijn beroep te maken. Marijn is een veelgevraagd pianist bij concerten van koren uit de regio. Samen met Dave van Dijk, bariton, vormt hij een duo dat (licht) klassieke liederen laat horen tijdens hun concerten. Daarnaast treedt hij op met Echoes of the Heart; een vocaal trio dat optredens verzorgt in de regio in het klassieke en lichte muziek genre.

Marijn is pianist bij Gioia sinds juni 2015.